Terug leren spelen!

Naar goede gewoonte ben ik dit jaar begonnen met het bepalen van mijn doelstellingen. En één ding is zeker, 2014 wordt voor mij het jaar van de innerlijke rust! Waar ik vorige jaren toch zeker 10 doelen op mijn lijstje had staan (specifiek gedefinieerd en zeer gemakkelijk meetbaar :-)) wil ik het dit jaar helemaal anders aanpakken.

Want hoewel ik discipline heb en in staat ben om mezelf iets op te leggen, merk ik dat ik dikwijls op een punt kom waarop ik mezelf begin te forceren. De perfectionist in mij haalt de bovenhand en het wordt plots moeilijk om te ontspannen, te genieten of te leren. Het doel behalen wordt belangrijker dan de weg er naar toe. Zonde!

 Daarom doe ik het dit jaar anders!  Twee zaken die me daar bij geholpen hebben:

 Eerst en vooral heb ik beslist om niet te veel meer te ‘moeten’ en vooral veel te ‘mogen’ doen. Ik mag elke dag kiezen hoe ik mijn doel vandaag vormgeef. Misschien wil ik vandaag profiteren van de zon en gaan wandelen in de natuur om zo tot innerlijke rust te komen, morgen mediteer ik  en wie weet dat ik overmorgen een opruimactie doe en zo de ruimte in mezelf voel terugkeren. ‘We zien wel ‘ is het nieuwe motto geworden, zolang ik mijn focus op innerlijke rust maar behoud.

 Daarnaast heb ik dankzij het boek van John Williams ‘freestyle werken, fulltime plezier’ het concept van ‘speelprojecten’ ontdekt. Dat zijn simpelweg projecten waar je zin in hebt, die je in beweging brengen of waar je je talenten kan inzetten. Dat kan gaan van het organiseren van een feestje tot het leren van een taal, het opzetten van een eigen blog,… En heel belangrijk voor een perfectionist zoals ik: Het resultaat hoeft niet perfect te zijn, als je maar iets geleerd hebt onderweg!

 Het is ongelooflijk hoe die vrijheid me ruimte geeft! Ik kom vanzelf in een meer proactieve modus en elke week lijken er uit onverwachte hoek weer kansen te komen om te ‘spelen’. Zo ben ik een NLP opleidingsdagje voor vriendinnen aan het voorbereiden, ben ik bezig met een webinar rond gewicht en afvallen, schrijf ik weer een artikel,… Leuk! Het zijn allemaal zaken waardoor ik kan creëren en tot meer verbinding kom met mezelf.

 Vorige week kwam ik hierover een quote tegen van George Bernard Shaw :
“Life isn’t about finding yourself. Life is about creating yourself”
Misschien vindt een mens zichzelf  door te spelen en  creatief bezig te zijn…

En hoe zit het met jou? Wat zijn jouw speelprojecten?
Of loop je momenteel gebukt onder veel ‘moetens’?
Contacteer me dan op isabelle@2bme.be of bel me op 0496/38.33.26